Nici moartă,nici angajată de MaryJanice Davidson

"Nici moartă nici angajată" este o carte în care majoritatea persinajelor sunt vampiri... nu prea mă atrag genul acesta de cărți sau filme,dar am zis că trebuie să încep de undeva şi cine ştie... poate o să ajung să iubesc şi acest tip de carte.
Acum că am terminat cartea am ajuns la concluzia că aş mai cumpăra şi alte cărți din această serie .
Se pare că Betsy ,regina vampirilor ,când s-a culcat cu Sinclair şi-a unit destinul cu al lui pentru o mie de ani şi cum acest lucru era scris în Cartea Morților ,era lege pentru vampiri.

Betsy este o vampiriță veselă şi prietenoasă,chiar dacă era moartă ține legătura cu familia ei şi locuia cu doi prieteni foarte buni:Jessica -o tânără foarte bogată şi Marc-doctor.
Betsy iubea foarte mult pantofii şi a fost extrem de încântată când a obținut un job la un magazin de pantofi pe care îl iubea. Desigur,lucra doar în unele nopți ale săptămânii.  Consortul său,regele Sinclair,nu a fost încântat şi a încercat să îi hipnotizeze şeful ca să o concedieze,dar superputerea ei de vampir a învins şi a reuşit să îşi păstreze slujba .
Betsy era o vampiriță mai aparte,deoarece era regină avea câteva plusuri față de celelalte vampirițe: putea suporta crucea sau apa sfințită şi aceste aptitudini au ajutat-o atunci când o bandă de oameni au încercat să o ucidă,sau atunci când alt vampir a înfipt un țăruş în ea. Regina noastră mai are şi alte "puteri"... ea poate auzi gândurile Regelui când fac sex ,aude orice mişcare de la o distanță considerabilă,dar poate vedea şi fantome. Deşi a reacționat destul de urât când şi-a dat seama că fetița ce o tot vizita era o fantomă,s-a cam ataşat de ea începându-şi cariera în a ajuta fantomele să îşi găsească liniştea.


   Deasemenea,Regina salva oameni de vampirii răi care în loc să se mulțumească cu hrana ce le-o oferea,îi mai băga şi în sperieți . Şi-a arătat firea blândă şi când s-a ocupat ca demonii să poată suge sânge de animale şi să nu fie ucişi.

Vi se pare că vorbesc prea mult despre Betsy? Păi toată cartea se învârte în jurul ei ,aşa că o să vă mai spun ceva despre ea:
După ce a aflat că potrivit CĂRȚII MORȚILOR ea trebuie să îşi petreacă mare parte din viitorul ei (în care moartea adevărată nu este inclusă )cu el,refuză să locuiască împreună şi ține să se întălnească cu el doar când e necesar;a cedat din nou farmecului lui atunci când se simțea distrusă şi căuta alinare.

A fost o carte uşor de parcurs(am citit-o repede),destul de amuzantă şi cu o poveste drăguță care îți aduce zâmbetul pe buze şi te ajută să te relaxezi... cel puțin la mine aşa a fost!! :-) Lectură plăcută şi vouă!

Titlul original este UNDEAD AND UNEMPLOYED , face parte din seria BETSY, REGINA VAMPIRILOR şi la noi a mai fost tradus doar volumul 1,NICI MOARTĂ, NICI MARITATĂ. A apărut la editura NEMIRA în 2011.

Etichete: , , , , , ,