Ceva minunat de Judith McNaught

   M-am gândit că e păcat să nu scriu câteva cuvinte despre această carte care mi-a plăcut enorm de mult. Adevarul e că luna trecută am citit doar cărți bune, puține dar de calitate :-) .                        
Începutul cărții m-a intrigat deoarece descria o scenă în care Jordan îşi surprinde mama  ieşind dintr-un tufiş cu amantul său în timp ce el tocmai s-a ridicat din patul unei femei măritate. Prima dată m-am gândit că această scenă este concepută pentru a ne capta atenția,dar am văzut pe parcurs că autoarea a vrut să arate încă de la început motivul pentru care Jordan nu avea încredere în femei şi evita să aibă o relație ce poate duce la             căsătorie. El era un bărbat puternic şi deştept, era demn de titlurile ce le purta, deasemenea era cunoscut pentru cuceririle lui, nu era femeie care să îi reziste.
 ALEXANDRA ne este prezentată ca o fată de aproape 18 ani care ducea greul unei case dărăpănate, avea o mamă distrusă de adevărul aflat despre soțul ei acum mort şi servitori prea bătrâni să îşi caute altundeva de muncă.  Cu toate că greutățile ce le ducea erau mult prea mari pentru o fată de 17 ani, Alexandra rezista şi avea încredere că CEVA  MINUNAT o să i se întâmple.
Momentul în care cei doi s-au întâlnit a fost destul de haios deoarece Alexandra se întorcea de la o petrecere imbrăcată într-o armură şi a nimerit în mijlocul luptei lui Jordan cu nişte bandiți. După ce l-a salvat, Alexandra a leşinat iar Jordan a dus-o la cel mai apropiat han să îşi examineze "eroul" neştiind că acel brav cavaler era de fapt o femeie. După ce s-a asigurat că salvatorul lui nu are răni pe corp şi după ce a aflat că este o fată(de cel mult 14 ani, zicea el)a scos-o în brațe din han şi a dus-o acasă fără să fie conştient că i-a distrus reputația.
După aceste întâmplări, mama Alexandrei s-a hotărât să-l caute şi să îl oblige să facă ceea ce era onorabil, să se căsătorească cu fiica ei.
Aşa a ajuns curajoasa Alexandra să tremure în fața ducelui şi a ducesei bătrăne-bunica lui, ruşinată de ceea ce mama ei a pus la cale.
În cele din urmă,ducele a ajuns la aceeaşi concluzie  ca şi mama ei, iar pregătirile de nuntă au început !  
Dar Alexandra nu voia să se căsătorească fără să fie îndrăgostită  şi Jordan a început să o seducă. Cănd au ajuns să călătorească în luna de miere, Jordan era cel sedus deşi îi era frică să se încreadă într-o femeie.
În una din nopțile din luna lor de miere ,el a ieşit singur şi a fost atacat de hoți iar nimeni nu mai ştia nimic de el.
Aşa Alexandra a ajuns să stea cu bunica lui dură la suprafața, dar cu un suflet bun.
În această perioadă de doliu ,ți se rupea inima de durerea Alexandrei... m-am trezit rugându-mă ca soțul ei să nu fie mort cu adevărat ca să înceteze acea agonie greu de suportat.


În primul an de doliu, bunica şi vărul lui Jordan au pregătit-o pe Alexandra pentru înalta societate, să îşi poată găsi un alt soț. Ea voia să îşi facă mândru soțul mort, acesta era singurul motiv pentru care ea se pregătea să le facă față bogătanilor . După ce a întrat în înalta societate a aflat de amantele lui şi despre vorbele spuse de el la adresa ei. Nu doar că a fost catalogată ca prostuță, dar şi părerea ei despre soțul perfect s-a schimbat.
Aici are loc o întorsătură de situație, dar nu vă spun nimic deoarece nu vreau să vă stric surpriza de a o descoperi singuri. Atât vă spun că fetița de 18 ani se schimbă într-o adevărată femeie! Foarte frumoasă cartea,merită!

Etichete: , , , , , , ,