Fantoma din St. Giles

Seara aceasta vă spun părerea mea despre FANTOMA DIN ST.GILES (Thief of Shadows-titlu original) de ELIZABETH HOYT . Acțiunea se petrece în Londra anului 1738 unde văduva Isabel Beckinhall îşi trăieşte viața liniştită într-o casă frumoasă primită cadou de la răposatul ei soț. Casa ei era în partea liniştită a Londrei,sificient de departe de St.Giles şi viața sărăcăcioasă de acolo.
Caracterul lui Lady Isabel ne este arătat încă de la început ,când salvează FANTOMA DIN ST.GILES din mâna mulțimii fioroase care şi-a facut o obişnuință din a-l face responsabil pentru orice se întâmpla în Londra, deoarece nimeni nu îi cunoştea identitatea şi se costuma într-un arlechin cu o mască urâtă. Tot în prima parte a cărții aflăm că Fantoma este Winter-dascăl şi administrator al căminului de copii.
Împinsă de curiozitate şi o atracție pură ,Isabel începe un şir de tachinări cu Fantoma,tachinări care le duce mai departe -la început inexplicabil-cu Winter . Cei doi se apropie foarte mult în perioada când ea trebuia să îl învețe să se comporte ca un aristocrat în societate ,astfel evitând ca slujba de administrator să-i fie luata.
Agerei Isabel nu i-a luat mult să facă legătura între Winter şi Fantomă. Legătura dintre cei doi  le-a schimbat viețile singuratice în fericire pură,deşi uneori era umbrită de frica Isabelei ca Fantoma să nu fie gasită sau ucisă şi nemulțumirea lui că Isabel nu-i accepta cererea în căsătorie sau că nu reuşea să-l găsească pe bogătaşul care răpea fetițe orfane de pe stradă.
Apar şi câteva scene de dragoste între cei doi greu de ignorat de cititori  :-) 
Mi-a plăcut în mod deosebit legătura creată între Winter şi Joseph- unul dintre orfanii de la cămin,dar şi cea dintre Joseph  şi Peach-o fetiță orfană ce a reuşit să scape din ghiarele Răpitorilor de fetițe.        
Deasemenea, legenda Fantomei din St.Giles spusă în paralel la începutul fiecărui capitol ,mi-a stârnit curiozitatea :-) 
Frumoasă şi captivantă carte!!! Dar nici nu mă aşteptam la altceva de la o carte înclusă în colecția Iubiri de Poveste!

Etichete: , , , , ,