Mireasa și bestia -Teresa Medeiros

Această carte face parte din colecția Iubiri de poveste și se încadrează perfect!!! Încă din prolog aflăm că acțiunea se petrece în Scoția și că Gwendolyn Wilder avea o pasiune pentru viitorul conducător al clanului  MacCullough.  Gwendolyn era din fetele lui Wilder-un prieten bun al conducatorului; ea era o fetiță mai plinuță pe care ceilalți copii o ironizau,dar ea nu se lăsa fiind ageră, deșteaptă și cu o limbă ascuțită .
În prima parte aflăm că ,castelul a fost atacat în urma cu 15 ani iar membri familiei MacCullough au fost uciși . În urma acestei întâmplări satul a fost blestemat de căpetenie deoarece printre ei se află un trădător.
De câteva luni a apărut un dragon la castel ,iar sătenii erau siguri că blestemul era vinovat .Din cererile dragonului,sătenii au înțeles că trebuie să îi ofere o jertfă pentru a scăpa de blestem. Așa că au oferit-o pe Gwendolyn -singura  fecioară din sat. Au legat-o și au lăsat-o în curtea castelului. De pare că Dragonul nu era cu o adevărat o bestie și a dovedit acest lucru când a luat-o din furtuna aceea și a dus-o în castel să o îngrijească. Dragonul și prietenul lui au hotărât că nu îi pot da drumul fără să riște ca sătenii să afle că Dragonul este doar un om. Au inchis-o într-un turn unde aveau grijă de ea ca de o prințesă . Dragonul îi făcea vizite ,dar fără să își arate fața. Dragostea a apărut între ei deși niciunul dintre ei nu își dorea acest lucru... Între timp sătenii și-au dat seama că Dragonul este doar un simplu om si au hotărât să îl omoare,dar Gwendolyn s-a opus încercând să îi dea Dragonului timpul necesar să fugă. Dar,Dragonul-un domn cum era, s-a întors să o salveze și atunci și-a făcut cunoscută identitatea. El era Bernard MacCullough -conducătorul lor crezut mort.
Gwendolyn s-a simțit trădată și a refuzat să îl mai vadă ,spre deosebire de săteni ,ei erau foarte încântați că au din nou un conducător. Povestea lor se complică când el află ce implicații are familia ei în acel atac în care familia Dragonului a fost ucisă .
Dacă cei doi o să reușească să destrame umbrele trecutului ce le umbrește viitorul ,vă las pe voi să aflați. O recomand cu cea mai mare încredere!!!

Etichete: , , , , , ,