Anul în care te-am întâlnit de Cecelia Ahern

 
Am citit "Anul în care te-am întâlnit " de Cecelia Ahern în luna ianuare şi este una din cele mai plăcute cărți citite până acum. Îmi place aşa de mult autoarea aceasta încât îmi vine să-i citesc toate cărțile de care dispun, una după alta, dar încerc să mă abțin şi să citesc una la ceva timp... aşa ca pe o bomboană de ciocoloată dintr-o cutie care trebuie savurată încet şi nu foarte des :-)  .
Anul în care te-am întâlnit este împărțită în patru părți:IARNA, PRIMĂVARA, VARA ŞI TOAMNA  - anotimpurile însemnând şi trăirile şi sentimentele celor două personaje principale.






În această carte autoarea ne face cunoştință cu Jasmine, o femeie foarte pricepută în ceea ce face, o persoană bună care are grijă de sora ei. Primul anotimp prezentat este IARNA, iar Jasmine este tristă si debusolată deoarece lumea ei este dată peste cap atunci când este concediată şi obligată prin contract să nu muncească în următorul an. Nu reuşea să se obişnuiască cu acea "vacanță la gradină" ,avea prea mult timp liber - un coşmar pentru o persoană aşa activă.
A început să îşi canalizeze energia spre grădinărit şi spre vecinul ei Matt. Acesta  este un realizator de emisiuni radio pe care ea îl urăşte din adolescență datorită unei emisiuni pe care a realizat-o la acea vreme. Prin acea emisiune, ea a simțit că sora ei a fost jignită şi nu reuşea să treacă peste asta .
Pe parcursul acestui an, Jasmine a trecut prin multe întâmplări cu ajutorul cărora a realizat că poate fi mai draguță cu tatăl ei sau cu vecinii, a realizat că poate fi plăcut să faci parte dintr-o comunitate.

"Spionatul" vecinului ei facea parte din rutină şi aşa a realizat că nu e aşa un om rău cum îl credea, iar până a venit TOAMNA au reuşit să se respecte şi să fie cu adevărat vecini.
Cum credeți că se va simți prin VARĂ? Vă invit să aflați singuri, cartea o găsiți Aici.

Ca în toate cărțile Ceceliei găsim umor ,mult umor îmbinat cu sentimente profunde...  o adevărată lecție de viață aşternută aşa de frumos pe hârtie!

Etichete: , , , , , ,