Amăgirea de Meredith Duran

Am intrat în posesia acestei cărți atunci când am fost atât de norocoasă încât să câștig un concurs organizat de Porția de citit. Mi-a plăcut foarte mult coperta și titlul  așa că am hotărât să o încep . Între timp am primit și primul volum al seriei și abia aștept să-i vină rândul.
Olivia este o fată pe care întâmplările vieții au făcut-o să devină curajoasă și dârză . Avea doar șaptesprezece ani atunci când mama ei a murit ,iar tatăl ei nu era prezent fiind un politician de la Londra.Olivia a plecat spre Londra să înceapă o altă viață deoarece în satul în care a crescut ,era considerată o bastardă . Ajunsă la Londra ,cu mult noroc a scăpat din ghiarele unui ucigaș care a reușit să o  momească spunând că tatăl ei l-a trimis să o ajute. De atunci Olivia s-a tot ascuns sperând că tatăl ei să nu dea de ea. Șapte ani mai târziu s-a hotărât să caute dovezi care să-l  încrimineze și să îl șantajeze pentru a-și asigura libertatea. 
Știa că aceste dovezi le va găsi în casa ducelui Marwick așa că a încercat să se angajeze acolo ca și cameristă. Întâmplarea făcuse ca în acea casă să fie nevoie de o jupâneasă,iar ea,datorită recomandării generoase primite de la o prietenă, se potrivea perfect postului. Acest lucru o încântă deoarece o  jupâneasă avea acces oriunde și așa își putea îndeplini scopul mai repede. 
Ce nu a luat în calcul Olivia a fost faptul că stăpânul casei,ducele Marwick, trecea printr-o perioadă neagră și refuza să iasă din camera lui-cameră plină de documente.  Încercând să-l facă să părăsească încăperea, cei doi au început să se cunoască și să se placă... 
Olivia este pusă să aleagă între libertatea ei-planul ei de a fura documentele și între loialitatea față de el... Era conștientă că dacă și-ar fi urmat planul ,el nu ar fi iertat-o niciodată iar dragostea își făcuse deja loc în inima ei.  
Ducele de Marwick era un bărbat puternic ,frumos,deștept și foarte influent, dar trădarea soției sale moarte l-a doborât ,rușinea că lumea ar putea afla de faptul că ea îi punea coarne l-a făcut să se izoleze.Deși tot personalul era speriat de el,Olivia nu se prea clintea în fața lui .  
După toate aceste întâmplări,ducele era nesigur,își punea la îndoială judecata și credea că nu îi putea oferi Oliviei ce merita. Își ieșea din minți când aceasta îl provoca și greu a conștientizat ce însemna,de fapt ,dragostea.



Mi-a plăcut în mod deosebit această carte,nu m-a plictisit nici măcar un moment,personajele sunt interesante ,trăirile lor sunt așa de bine descrise încât te fac să le împărtășești starea. Autoarea nu ne lasă prea mult să ne "înecăm " în amarul lor presărând peste tot pasaje amuzante .

Povestea lor se termină într-o manieră frumoasă ,nu degeaba este inclusă în colecția Iubiri de poveste. Cu siguranță o să mai citesc și alte cărți scrise de Meredith Duran !

Etichete: , , , , , ,