O alegere dificilă -Mary Jo Putney

Nici nu știu cum să încep...  Dar, știu cu siguranță, că această carte o să facă parte din "Top -ul cărților citite în 2016 care te fac să visezi și să zâmbești cu  gura până la urechi mult timp " . Știu că e un nume cam lung , dar nu există altul mai potrivit :-) ) .
Mary Jo Putney s-a întrecut pe sine în cartea aceasta și m-a convins că trebuie să fie neapărat una din autoarele mele preferate și să caut cât mai multe cărți semnate de ea.
Titlul în engleză al cărții este : " The Diabolical Baron "-titlu care,cred eu, se potrivește mult mai bine.
Acțiunea începe ca în multe alte cărți romantice ce se poziționează în acea perioadă. Este vorba de un Lord care trebuie să se însoare pentru a-și asigura succesiunea. Deoarece încă suferea pentru o iubită din tinereța lui, nu îi prea pasă cu cine se însoară și așa a ajuns să pună un pariu cu prietenul sau. Pentru a câștiga pariul trebuia să seducă o fată aleasă la întâmplare și să o convingă să se căsătorească cu el. Așa a ajuns Caroline-o fată care își evita pretendenții- să fie "vândută" de tatăl ei acestui Lord îngâmfat! Povestea lor se complică când lordul își regăsește iubirea  pierdută,iar logotnica lui are și ea parte de propriile ei întâmplări. Autoarea ne surprinde în mod plăcut cu tot felul de replici și conversații care te fac să te oprești din citit ,să privești în gol și să zâmbești :-)
Personajele sunt frumoase și pline de umor, iar locurile descrise te duc cu gândul la un adevărat basm.
Mi-a plăcut foarte mult povestea și ideea că "iubirea te face mai puternic" ...am urmărit cu mare interes transformarea timidei Caroline și am ajuns la concluzia că devii mai puternic ,mai curajos ,mai generos,mai înțelept sau mai încrezător atunci când ai persoana potrivită lângă tine!

Etichete: , , , ,